Actueel
/nieuws en tips

Een vraag die zeker niet vanzelfsprekend is. We zijn inmiddels in de laatste maand van het jaar aanbeland en zorgverzekeraars doen hun uiterste best om jou over te halen om van zorgverzekeraar over te stappen. En met de hoge zorgpremies ook heel begrijpelijk dat je kijkt of het bij een andere zorgverzekeraar ook voordeliger kan.

Maar is dat wel zo voordelig? Hierbij een aantal tips om op te letten voordat je overstapt, dus doe hier zeker je voordeel mee.

  • Allereerst, LET OP DE KLEINE LETTERTJES. Kijk bijvoorbeeld goed of de nieuwe verzekering ook een ‘wachtjaar’ hanteert. Je verzekering mag dan misschien goedkoper uitvallen, maar maak je volgend jaar zorgkosten dan kan het zijn dat bepaalde behandelingen in het eerste jaar nog niet vergoed worden.

  • Controleer of jouw ‘vertrouwde’ zorgverlener(s), bijvoorbeeld jouw tandprotheticus waar je al jaren naar toe gaat, gecontracteerd is met de desbetreffende zorgverzekeraar. Anders kan het zijn dat wanneer jij in 2023 naar de tandprotheticus gaat je ineens veel duurder uit bent.

  • Zeg je oude verzekering pas op wanneer je zeker weet dat je bij de nieuwe zorgverzekering geaccepteerd bent.
  • Dan een hele belangrijke. Een kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Maar is de 75% dat jouw zorgverzekering vergoedt wel hetzelfde als de 75% die de zorgverzekering van bijvoorbeeld jouw buurman vergoedt? Voor 2023 zijn er een aantal zorgverzekeraars die ondanks dat de kosten omhoog gaan, minder vergoeden voor een gebitsprothese. Veel verzekeraars zijn transparant in het delen van de tarieflijsten, maar let vooral op de zorgverzekeraars die de tarieflijsten niet willen delen. De verschillen lopen op tot wel meer dan honderden Euro’s en voor veel zorgverleners maakt dit een lastig besluit om wel of niet een contract af te sluiten voor 2023. Helemaal wanneer je juist kwaliteit leveren zo belangrijk vindt.

Een voorbeeld:

Stel je bent verzekerd voor nieuwe autobanden bij verzekering A. In de voorwaarden staat dat voor nieuwe banden je 75% vergoed krijgt. Ditzelfde staat in de voorwaarden van de zorgverzekering van jouw buurman die bij verzekering B verzekerd is. Beide gaan jullie ervan uit dat je goeden banden krijgt, jullie hebben je hiervoor immers goed verzekerd. Nu komt het addertje onder het gras, verzekering A vergoedt aan de garage voor nieuwe banden Euro 700. De verzekering van de buurman vergoedt aan de garage Euro 1000 voor nieuwe banden. Dit is een verschil van 300 Euro. Allebei is het 75% dat vergoed wordt, maar het bedrag is heel anders en je snapt dat de garage dan een keus moet maken. Of 300 verlies nemen, of gaan voor bijvoorbeeld een ‘B’ kwaliteit van autobanden voor zekerden bij verzekering A om zo toch ergens in te compenseren. Je snapt, een positie waar je als zorgverlener niet in wilt komen te staan.

Heb jij naar aanleiding van dit bericht vragen of ben je benieuwd naar wat de kosten van bijvoorbeeld een nieuwe prothese voor jou zullen zijn neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. “Het past altijd”

Ook kun je voor meer informatie over Tandprothetische Zorg 2023 terecht op de website www.kunstgebit.nl of via Independer.

Hier zijn we te vinden