Een nieuwe prothese?
Zo pakken we het aan.

Nieuwsgierig hoe het traject precies verloopt? We leggen het graag aan je uit. Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we de tijd voor je nemen. De stap naar een partiële of volledige gebitsprothese is niet zomaar iets. Daarom doen we er alles aan om je op je gemak te laten voelen en geven we je uitgebreid advies over de pasvorm, het type prothese, de kleur en vorm van je tanden en kiezen.

onze behandelingen
  • intake
  • anatomische afdruk
  • fysiologische afdruk
  • relatie bepalen
  • passen van de pas prothese
  • afleveren
nacontrole
1

afspraak 1: anatomische afdruk

Tijdens de eerste afspraak maken we een globale afdruk van je gebit, zodat we een afdruklepel kunnen maken speciaal voor jouw kaak.

naar de volgende stap
2

afspraak 2: fysiologische afdruk

Met de afdruklepel maken we tijdens de tweede afspraak een nauwkeurige afdruk. Daarmee kunnen we zien hoe je spieren en je tandvlees functioneren ten opzichte van het aangehechte tandvlees. Op basis daarvan maken we de eerste versie van de prothese.

naar de volgende stap
3

afspraak 3: relatie bepalen

Met die eerste prothese bepalen we de relatie tussen je onderkaak en bovenkaak. Ook kijken we hoe je beet is, waar je tanden en kiezen exact komen én: wat voor tanden jij wilt. Samen kijken we wat past bij je gezicht en postuur.

naar de volgende stap
4

afspraak 4: passen van de pas prothese

Hoe voelt de prothese? Vind je ‘m mooi? Komen de kiezen goed op elkaar? Is de hoogte goed? En wat vind je van de kleur? Tijdens de vierde afspraak stellen we een heleboel vragen en passen we de prothese, op basis van jouw antwoorden, aan waar nodig. Pas als jij helemaal tevreden bent, gaan we naar stap vijf.

naar de volgende stap
5

afspraak 5: afleveren

Het is zover: jouw nieuwe gebit is klaar. Doordat we in de vorige stappen veel hebben getest en gepast, hoeven we ‘m in deze afspraak alleen nog in je mond te zetten.

naar de volgende stap
6

afspraak 6: nacontrole

Inmiddels hebben we elkaar zoveel gezien, dat we niet direct zonder je kunnen. Daarom kom je na een week terug voor de nacontrole. Ook in deze stap stellen we veel vragen om er zeker van te zijn dat alles goed is en je geen last hebt van pijnlijke plekjes of gewenningsproblemen.

terug naar stap 1

Hier zijn we te vinden