rebasing
/behandelingen

Als je een gebitsprothese / kunstgebit hebt, is het van belang dat je zelf goed in de gaten houdt hoe het gaat. Heb je ineens meer moeite met praten of kauwen? Merk je dat je pijnlijke drukpunten in je mond hebt of heb je het gevoel dat je gebit los zit? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op.

Het past altijd

Een kunstgebit moet goed passen. Net als bij andere aanpassingen in of aan je lichaam, voelt een kunstgebit in het begin wat onwennig. Dit gevoel gaat snel over waardoor je kunstgebit heel natuurlijk aanvoelt. Is dat niet (meer) het geval? Dan is er iets aan de hand. Blijf in dat geval niet rondlopen met een slecht passend kunstgebit, maar neem contact met ons op in Assen.

Rebasing gebit

Op de plekken waar je gebitsprothese zit, maak je minder tot geen kaakbot aan. Daardoor slinkt het kaakbot en gaat je prothese loszitten. Dit is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen door de gebitsprothese passend te maken. Het passend maken van je gebit noemen we ook wel rebasing. We vullen de prothese op, op de punten waar het nodig is. Is de prothese behoorlijk versleten en (meer dan) vijf jaar oud? Dan adviseren we je om een nieuwe gebitsprothese te nemen.


Denk je dat jouw gebit toe is aan een rebase?

Wij werken vanuit onze praktijk in het centrum van Assen. Onze patiënten komen uit de provincies Drenthe en zelfs Groningen. Wij bedienen alle wijken in Assen, bijvoorbeeld: Marsdijk, Kloosterveen, Pittelo, Peelo en Baggelhuizen.

alle behandelingen

Hier zijn we te vinden