Word je vaak wakker met pijnlijke kaken? Dan is de kans groot dat je aan ‘tandenknarsen’ doet; een nachtelijke activiteit die veel mensen beoefenen. Zonder dat je het zelf merkt, wrijf je met je kaken hard over elkaar. En dat is niet goed voor je gebit. Want door zo hard met je kiezen over elkaar te wrijven, slijt je gebit snel. Een bitje tegen knarsen, ook wel knarsplaatje genoemd, helpt tandenknarsen te voorkomen.
Onze werkwijze
Als je het gevoel hebt dat je met je tanden knarst – en daar iets aan wilt doen - dan heb je een diagnose nodig van je tandarts. De tandarts verwijst je door naar ons, waarna wij kijken welk type knarsplaatje bij je past: hard, zacht of gemengd. Naast het materiaal, is ook de pasvorm van het knarsplaatje van groot belang. Je wilt immers lekker slapen en niet wakker liggen doordat er een plaatje in je mond zit. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan de pasvorm. Als het knarsplaatje klaar is, kun je het testen. Heb je na een paar nachten proberen het idee dat het bitje nog niet helemaal lekker in je mond ligt? Dan kom je gewoon weer bij ons langs en passen we het knarsplaatje aan.
Neem voor een diagnose contact op met je tandarts.
Voor tandartsen
Bij Berends Tandprothetiek zijn we van mening dat in ons vak kwaliteit niet zonder persoonlijke aandacht kan. Daarom nemen we de tijd voor onze patiënten en besteden we veel zorg en aandacht aan een passend knarsplaatje. Ben je tandarts en wil je meer weten over onze werkwijze of heb je interesse om met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op.